Opret ny omkostningskonto

Kontoplanen i AcubizEMS er essentiel for, at medarbejderne kan foretage de korrekte valg. Antallet af konti skal ikke være for lang, men heller ikke for kort. Sørg for at teksterne, som medarbejderne ser, er let forståelige og giver mening for valget.

Mangler der en konto, er det nemt at oprette under ADMIN --> KONTOPLAN --> OMKOSTNINGSKONTI.

Tryk på knappen Opret konto og udfyld informationerne, som du ønsker. Der skal tages stilling til følgende informationer:

• Kontonavn
    Navnet på kontoen, som medarbejderen ser
  • Kontotype
    Vælg den kontotype, du ønsker. I langt de fleste tilfælde vælges en normal omkostningskonto, da det er en konto, som medarbejderen kan kontere på.
  • Kontonummer
    Skriv det kontonummer, som benyttes i virksomhedens ERP system
  • Type
    Her vælges, om det er en finans-, debitor- eller kreditorkonto, der benyttes.
  • Forklaring påkrævet
    Når medarbejderen vælger denne konto, kan det vælges, om medarbejderen skal indtaste supplerende oplysninger. Ved Repræsentation kunne det være, at medarbejderen skal indtaste formål og deltagere. I feltet skrives det spørgsmål, som medarbejderen ser.
  • Vedhæftet fil krævet
    Her kan det styres, om en kvittering er påkrævet (vedhæftet fil), når kontoen vælges. Enten kan ikke påkrævet vælges eller Krævet på omkostningen, som betyder, at det er et krav, at der skal være dokumentation på den transaktion, som medarbejderen afregner. Sidst kan man vælge Krævet på omkostning eller afregning, og her vil det være tilladeligt, at medarbejderen har vedhæftet en fil direkte på omkostningen eller på selve rejseafregningen.
  • Kun samlekonti (kun split konto)
    Skal medarbejderen kunne kontere direkte på denne konto vælges Nej. Skal medarbejderen kun kunne vælge denne konto, hvis det er via en split-konto, vælges Ja.
  • Omkostningskategori
    En intern AcubizEMS-kategori til brug ved sammentællinger på rejseafregningen. Giver medarbejderen overblik over, hvor mange omkostninger den enkelte rejseafregning har inden for hver kategori.
  • Aktiv
    Skal omkostningen være aktiv og dermed kunne vælges af medarbejderen, vælges Ja. Hvis Nej vælges kan medarbejderen ikke kontere på kontoen.
  • Momsopsætning
    Indtast den (eller de) momskoder, der gør sig gældende ved forbrug i indland eller udland. Ved afregning vælger medarbejderen hvilket land, forbruget er foretaget i, og ud fra dette vælges den momskode, der er relevant. Kan efterlades blank, hvis der ikke skal medsendes en momskode ved forbrug på kontoen.

Afhængig af AcubizEMS-konfigurationen skal du eventuelt tage stilling til dimensionsstyrede konti.