Hvad er en split konto

Et split-konto er en konto der indeholder referencer til (op til) 6 andre omkostningskonti. Dette betyder, at når brugeren vælger en split-konto kan omkostningen opdeles/splittes imellem disse omkostningskonti.

En split-konto er en åben split-konto som betyder at medarbejdere kan vælge andre omkostningskonti, når de foretager afregning.

Som vist ovenfor indeholder denne split-konto 5 referencer til almindelige omkostningskonti.

En enkelt transaktion kan derfor splittes ud på de 5 ovenstående omkostningskonti ved at angive beløb ved afregning:

Eksempel:
I dette eksempel splittes/opdeles en omkostning på 650SEK ud på flere forskellige omkostningskonti.

Der splittes på følgende omkostningskonti:

1. Ophold - Hotel (indland) - SEK: 357,00
  2. Mad - Forplejning - SEK: 45,00
  3. Mad - Repræsentation - SEK: 88,00
  4. Andet - Telefon oav. - SEK: 40,00
  5. Transport - Parkering - SEK: 120,00

Samlet set er beløbet stadig SEK 650,00, men bliver på eksport tidspunktet bogført på 5 forskellige omkostningskonti.

Det ikke er nødvendigt at splitte på en split-konto. Hvis der ikke splittes vil hele beløbet blive bogført på den første konto. Sørg for, at den første konto er den mest sandsynlige.