Dimensionsfelter og opsætning

Afhængig af virksomhedens opsætning i AcubizEMS, kan de være nødvendigt at oprette og vedligeholde de dimensionsværdier der skal være tilgængelige for medarbejderne der skal foretage afregninger.

En opsætning kunne være, at der benyttes to dimensioner

• Afdeling
  • Projekt

Det betyder, at medarbejderen skal vælge en afdeling og projekt ved afregning således, at omkostningen bliver bogført korrekt.

Der kan være flere muligheder for opsætning i AcubizEMS:

Afdelings dimensionen:

• Afdelingen er sat på medarbejderen så medarbejderen ikke skal tage stilling ved afregning (AcubizEMS udfylder for medarbejderen)
  • Afdelings dimensionen kan være låst (og skjult) for medarbejderen (AcubizEMS udfylder for medarbejderen)
  • Afdelingen kan være tom, og skal kun benyttes HVIS der skal afdelingsoplysninger på afregningerne.
  • Afdelingen kan være tom, men påkrævet at medarbejderen skal udfylde ved hver afregning
  • o.s.v.

Projekt dimensionen:

• På samme måde som afdelingen, men ofte er en projekt dimension en dimension som medarbejderen skal tage stilling til fra afregning til afregning.
  • Projektet kan være valgfrit eller påkrævet.

Afhængighed imellem dimensioner
En anden mulighed kunne være, at der på afdelingsniveau findes specifikke projekter som kun skal være tilgængelige ud fra den afdeling man vælger (eller tilhører).

Det kunne se således ud:

• Salgsafdelingen
  • --Projekt A
  • --Projekt B
  • Marketingsafdelingen
  • --Projekt C
  • Finansafdelingen
  • --Projekt D

Ovenstående opsætning med dimensions afhængigheder betyder, at en medarbejdere i Salgsafdelingen ikke kan vælge Projekt D, da dette kun kan vælges hvis man tilhører Finansafdelingen.