Opdele bilag/omkostninger

I AcubizEMS er der to måder at opdele bilag/omkostninger ved afregning.

1. Opdele samme bilag på flere omkostningskonti
  2. Opdele samme bilag på flere dimensioner (fx kostcenter eller projekt)

1. Opdele på flere omkostningskonti
Denne funktion er den del af Acubiz Standard og giver mulighed for at opdele - fx en samlet hotelregning betalt via kreditkort eller kontantudlæg - på flere omkostningskonti.

Eksempel:

• Det samlede køb er på 5.200 DKK
  • De 4.500 DKK er hotelophold
  • De 500 DKK er forplejning
  • De 200 DKK er internet Wi-Fi-adgang

Dette kan gøres med en såkaldt splitkonto. Altså en overordnet samlekonto, der kan indeholde op til 6 underkonti som den enkelte omkostning kan fordeles (splittes) på, og dermed bogføres på de korrekte finanskonti.

2. Opdele på flere dimensioner
Denne mulighed er en del af AcubizEMS standard men er et tilkøb til eksisterende aftale. Ideen er, at man har mulighed for at opdele én eller flere omkostninger (eller en hel rejseafregning) ud på mere end en dimension.

Eksempel 1 (Afdeling):

• Den samlede rejseafregning (med flere bilag) er på 3.000 DKK.
  • 25% af beløbet (750 DKK) skal betales af afdeling Marketing
  • 75% af beløbet (2.250 DKK) skal betales af afdeling Salgsafdelingen

Eksempel 2 (Projekt):

• Den samlede rejseafregning (med flere bilag) er på 3.000 DKK.
  • 30% af beløbet (900 DKK) skal konteres på projekt Kurser
  • 20% af beløbet (600 DKK) skal konteres på projekt Anlægsarbejde
  • 50% af beløbet (1.500 DKK) skal konteres på projekt Messer

Ovenstående er med udgangspunkt i, at det er medarbejderen selv, der kan foretage handlingen.

Der kan kun dimensionssplittes på ét og samme dimensionsniveau.

NB! Dimensionssplit kan ikke kombineres med dimensionsstyret kontoplan.