Vis kvittering i Acubiz fra regnskabssystem

Acubiz gør det muligt, at få vist kvittering og bilag direkte fra virksomhedens regnskabssystem, eksempelvis ved, at markere en finanspostering i regnskabssystemet og trykke på en knap der slår bilaget op i Acubiz (via en webbrowser).

Hvad det kræver i forbindelse med Acubiz:

Som udgangspunkt er dette en standard feature fra Acubiz' side og det kræver derfor ingen konfiguration fra Acubiz' side. Dog er der krav til den konkrete opsætning af Acubiz.

1. TravelID skal være med i Acubiz eksportfil (Kolonne 16 i Acubiz standard eksportformat >)
  2. TravelID skal gemmes i regnskabssystemet på indlæsningstidspunktet

TravelID skal benyttes til returopslag i Acubiz.

Hvad det kræver i forbindelse med regnskabs systemet (ERP):

For at kunne benytte denne feature kræver det, at der skal udvikles en funktion i regnskabs systemet der kan foretage dette retur-opslag (en knap eller andet i forbindelse med finansposteringer). Denne funktion er ikke nødvendigvis en standard-feature i regnskabs systemet og skal derfor undersøges i samråd med virksomhedens regnskabs system leverandør. Udgifter forbundet hertil afholdes af virksomheden selv og er derfor ikke relateret til Acubiz.

Eksempler på regnskabssystemer kunne bl.a. være:

• Navision
  • Dynamics AX
  • SAP
  • VISMA
  • C5
  • ... og mange andre

Funktion:

Der skal genereres en unik URL pr. transaktion/postering og dette gøres med 3 elementer - 2 statiske værdier og en dynamisk værdi.

Værdier der skal sammensættes

1. URL til EMS: https://[SERVER].acubizems.com/asp/[FIRMAID]/[FIRMAID]EMS_[ISO-LAND].nsf
  2. Kald af visning: /ShowDocument?OpenAgent&ID=
  3. TravelID eks.: 1000098

Disse 3 elementer sammensættes til en unik URL pr. postering.

NB: Punkt 1 URL til EMS kan findes ved, at logge ind i Acubiz EMS på web og kopiere URL'en fra adresselinjen pr. EMS.

Eksempel på sammensat unik URL:

https://demo.acubizems.com/asp/KBRDEMO/KBRDEMOEMS_DK.nsf/ShowDocument?OpenAgent&ID=1000098

NB: Der skal logges ind når dokumentet åbnes - dvs. man kan kun se dem man har ret til at se jvf. rettighederne i Acubiz. Hvem kan se hvad:

• Medarbejder kan se sine egne
  • Sekretærer kan se sine egne og dem man er sekretær for
  • Godkender/leder kan se sine egne og dem man er godkender/leder for
  • Finans brugere kan se alt.