Svensk repræsentations moms split / fordeling

Grundet specifikke svenske regler for af løftning af moms i forbindelse med repræsentation, er her en guide til opsætning og fremgangsmåde:

Der kan benyttes følgende værktøj fra det svenske Skatteværket til korrekt udregning.

NB: Dette værktøj er ikke under Acubiz ansvar og kan ændres uden forudgående varsel.

OPSÆTNING:

For at der kan foretages korrekt moms split, skal der oprettes følgende konti i Acubiz:

Det er vigtigt, at de 3 nye omkostningskonti oprettes så de kun benyttes på en split konto, således:

Efter oprettelse af alle konti, skal nedenstående opsætning være til stede i kontoplanen i Acubiz:

FREMGANGSMÅDE:

Ved finansgodkendelse skal de enkelte omkostninger, der er foretaget på REPRESENTATION, foretages den nødvendige fordeling:

Herunder et eksempel på en repræsentations omkostning:

Benyt værktøjet fra Skatteværket til at udregne fordelingen:

Ovenstående tastes så i selve transaktionen. Åbn transaktionen og skift omkostningstype til Split moms - representation, således:

NB: Inden du skifter omkostningstype skal du huske, at kopiere kommentaren, da den skal flyttes ned til samme kommentafelt på split-linjen.

Der kan nu godkendes i Finans.

Dette er et eksempel på en bogføringsfil fra Acubiz

De korrekte kontonumre skal inkluderes i opsætningen i jeres Acubiz.