Kom godt i gang med CPM

Company Policy Manager er en del af Acubiz' FASTTRACK. Få skåret ned på tidsforbruget - uagtet om det er medarbejdere, godkendere eller Finans afdelingen og her kommer CPM til sin ret for netop finans afdelingen og dennes tidsforbrug i Acubiz.

CPM tager udgangspunkt i, at ingenting skal godkendes i FINANS. Alt er afregnet af medarbejderne og godkendt af chefen og derfra sendes transaktionerne direkte til bogføring.

Når dette er sat op i Acubiz, opstillers betingelser for hvornår transaktioner skal godkendes i FINANS, ud fra følgende kriterier (i kombination)

• Generel stikprøvekontrol
    • Angive en generel %-sats for hvor mange transaktioner der skal kontrolleres i FINANS (eks. 10% , 25% eller 50%), set henover en måned. (% satsen er valgfri)
  • Transaktioner på bestemt konto (kan opsættes på alle omkostningskonti i Acubiz)
    • Alle transaktioner på denne konto uagtet beløb
    • Eller transaktioner over et vist beløb på denne konto
    • Alle transaktioner på kontoen, foretaget i specifikke lande
  • Transaktioner fra en bestemt person

Kontrol styrke og prioritering

De forskellige CPM politikker har forskellige prioriteringer / stryker. Nogle kontroller er stærkere end andre og underkender dermed de underliggende kontroller. Nedenfor ranglistet efter styrke:

1. Kontokontrol (beløb / land)
  2. Medarbejderkontrol (Stikprøve)
  3. Stikprøvekontrol generelt

Det betyder, at hvis der er 25% generel stikprøvekontrol, vil en regel på en udvalgt konto være stærkere end stikprøvekontrollen. Ligeledes vil en kontokontrol være stærkere end både medarbejderkontrol og stikprøvekontrollen generelt.

Stikprøvekontrol:

Her vises modellen for, at 25% af transaktioner "lander" til kontrol i FINANS i Acubiz, inden de kommer til bogføring.

Således opsættes stikprøvekontrollen >>

Bestemt konto der skal kontrolleres i Finans.

Her vises modellen for at alle transaktioner på "Hotel" omkostningskontoen, altid "lander" til kontrol i Finans, inden bogføring. Denne indstilling har højere prioritet end den generelle stikprøvekontrol.

Således opsættes en konto der skal kontrolleres >>

Bestemt medarbejder der skal kontrolleres i Finans:

Et eksempel på hvornår en medarbejderkontrol kan iværksættes kunne være hvis en (eller flere) medarbejdere ofte laver fejlkonteringer.

Dermed kan en enkelt medarbejder sættes op til altid at blive kontrolleret i Finans - uagtet den generelle stikprøvekontrol eller de kontroller der er sat op på de forskellige konti.

Således opsættes specifik stikprøve på medarbejder >>