Dimension: Felter, kolonner og datastruktur

Filerne skal minimum indeholde følgende informationer:

1. Niveau: Dimensionstype
    Eks. Dim1, Dim2 etc.
  2. ID: Unik nøgle til dimensionen
    Må aldrig ændres og skal være unik på tværs af dimensioner og niveauer). Bruges til at beslutte om det er en ny dimension eller en som skal opdateres
  3. Beskrivelse
    Den værdi der vises for brugeren. Typisk navn på projekt og projektnr.- eks. ”Salgsprojekt – 12001”
  4. Bogføringsværdi
    Værdi som skal eksportereres til ERP-system for korrekt bogføring.

Afhængig af konfiguration og ønsker kan der være opsætninger hvor der er afhængigheder dimensionsniveauerne imellem og ikke er. Disse afhængigheder kan kombineres på forskellige .

Eksempel på 2 dimensionsniveauer UDEN afhængighed

1. Afdeling = Dim1 niveau
  2. Projekt = Dim2 niveau

Eksempel på fil:

Se vedhæftede "DimData_Basic_2_DimLevels.txt"

Eksempel på 2 dimensionsniveauer MED afhængighed

Samme struktur med 2 niveauer, men hvor der er afhængighed dimensionerne imellem således, at der kun vises projekter der er tilknyttet en enkelt afdeling.

1. Afdeling = Dim1 niveau
  2. Projekt = Dim2 niveau (afhængighed til afdeling Dim1)

Eksempel på fil:

Se vedhæftede "DimData_Basic_2_dependence_Dimlevels.txt"

Aktive dimensioner:

Som standard skal altid leveres en "aktiv liste" med dimensionsværdier. Det betyder, at AcubizEMS selv holder styr på hvilke dimensioner der skal lukkes ned i Acubiz.

I ovenstående eksempel sker der følgende med data i AcubizEMS:

1. Afdeling 100: Er med i filen og eksisterer ikke i Acubiz = Oprettes
  2. Afdeling 120: Er med i filen og eksisterer i Acubiz. Navnet er ændret = Opdateres
  3. Afdeling 130: Er med i filen og eksisterer i Acubiz = Ingen ændringer
  4. Projekt 5001: Er med i filen og eksisterer ikke i Acubiz = Oprettes
  5. Projekt 5002: Er med i filen og eksisterer i Acubiz = Ingen ændring
  6. Projekt 5003: Er med i filen og eksisterer i Acubiz = Ingen ændring
  7. Projekt 5004: Er ikke med i filen men eksisterer i Acubiz = Deaktiveres

Hvad må filen ikke indeholde

Der er visse tegn som ikke må anvendes – eks. Seperatoren, &, <TAB>, + og andre specialtegn (*,;#%&”). Disse vil skabe problemer for brugeren og skal sorteres/erstattes af andre tegn inden indlæsningen i Acubiz. Vi håndterer, at der kommer ulovlige tegn, men det betyder, at den enkelte værdi får en redigeringsdato for hver upload og derfor bliver markeret som ny. Værdierne bliver derfor opdateret i apps ved hvert login og er performancemæssigt uhensigtsmæssigt. Der kan være andre oplysninger som afhængig af jeres konfiguration også kan være påkrævet.
En nærmere klarlæggelse skal foretages med udgangspunkt i jeres konfiguration