Brugerdata: Felter, kolonner og datastruktur

Nedenstående viser hvilke data der skal/kan leveres til Acubiz via automatisk vedligeholdelse.

Mindstekrav til brugerdata

Filerne skal minimum indeholde følgende informationer:

1. Unik nøgle til bruger
    Bruges til at beslutte om det er en ny bruger eller en som skal opdateres. Det er vigtigt, at denne nøgle ikke ændres i brugerens levetid i Acubiz.
  2. Login
    Login for brugeren (normalt initialer eller e-mail adresse)
  3. Initialer
    Brugerens initialer eller anden identifikation.
  4. Fornavn
  5. Efternavn
  6. E-mail adresse

Eksempel på basis bruger data:

Filen der leveres skal ikke indeholde headings - kun brugerdata:

Se vedhæftede "user_example_basic.txt"

Der er andre oplysninger som afhængig af jeres konfiguration også kan være påkrævet

• Medarbejderens godkender
  • Sekretær / Personlig assistent
  • Medarbejderes konti i ERP-system
  • Medarbejdernummer.
  • Beløbsmæssige grænser for godkendelse

En nærmere klarlæggelse skal foretages med udgangspunkt i jeres konfiguration

Eksempel på brugerdata med godkender og medarbejdernummer:

I dette eksempel er der kommet 2 ekstra oplysninger med:

1. Unik nøgle til bruger
    Bruges til at beslutte om det er en ny bruger eller en som skal opdateres. Det er vigtigt, at denne nøgle ikke ændres i brugerens levetid i Acubiz.
  2. Login
    Login for brugeren (normalt initialer eller e-mail adresse)
  3. Initialer
    Brugerens initialer eller anden identifikation.
  4. Fornavn
  5. Efternavn
  6. E-mail adresse
  7. Medarbejdernummer
  8. Medarbejderens godkender.

I eksemplet kan ses, at den unikke nøgle (kolonne 1) for den bruger der er godkender, skal denne angives i kolonne 8 på de brugere der har denne bruger som godkender.

Filen der leveres skal ikke indeholde headings - kun brugerdata:

Se vedhæftede "user_example_approver.txt"

Flere Acubiz EMS med samme brugerdatabase (One Staff More EMS)

Benyttes flere Acubiz EMS løsninger og én bruger-database, kan der med fordel beriges med oplysninger om de rettigheder brugere har. Alternativt skal opdatering af de enkelte brugere foregå manuelt.

Eksempel: En virksomhed har flere lande (eller flere selskaber) hvor samme bruger er chef (godkender) for medarbejdere på tværs af lande/selskaber.

Én EMS og en medarbejder database pr land. (One Staff One EMS) Flere EMS’er og én medarbejderdatabase (One Staff More EMS)
I dette tilfælde skal samme bruger oprettes 2 gange i hver sin brugerdatabase for at have adgang til alle selskaber. Dermed skal brugere logge ind i 2 forskellige Acubiz EMS afhængig af formål. Her skal brugeren kun oprettes 1 gang. På brugeren skal angives ”Hjemme EMS” der bestemmer hvor brugeren kan afregne som medarbejder, og der angives ”Tilgængelige EMS” for hvor brugeren har yderligere adgang. Brugerens godkender rolle gælder både Hjemme EMS samt Tilgængelig EMS’er.
OneStaff_OneEMS_DA.jpg OneStaff_MoreEMS_DA.jpg

1. Unik nøgle til bruger
    Bruges til at beslutte om det er en ny bruger eller en som skal opdateres. Det er vigtigt, at denne nøgle ikke ændres i brugerens levetid i Acubiz.
  2. Login
    Login for brugeren (normalt initialer eller e-mail adresse)
  3. Initialer
    Brugerens initialer eller anden identifikation.
  4. Fornavn
  5. Efternavn
  6. E-mail adresse
  7. Medarbejdernummer
  8. Medarbejderens godkender.
  9. Hjemme EMS ID
    Medarbejderens default EMS løsning (ID)
  10. Tilgængelig EMS ID
    Liste over de EMS’er som medarbejderen skal have adgang til ud over deres Hjemme EMS.(ID). EMS ID'er adskilles med *

Acubiz oplyser EMS ID’et der skal med i data leverancen til at bestemme hvilken EMS der er brugerens egen, samt hvilke den enkelte bruger skal have yderligere adgang til.

Nedenstående eksemplificeres ved følgende 2 Acubiz EMS løsnings ID’er. Virksomheden benytter 2 Acubiz EMS løsninger. De forskellige brugere tilhører én af de 2 EMS løsninger (HomeEMS), men nogle brugere skal have adgang til flere af EMS løsningerne af forskellige årsager (godkender på tværs, finans eller administrator rettigheder).

Bruger

Hjemme EMS

Tilgængelige EMS’er

Hans Jensen (haje)

APP00001

Signe Hansen (siha)

APP00002

APP00001*APP00002

Hanne Pedersen (hape)

APP00002

APP00001

Torben Jensen (toje)

APP00001

Eksempel på data med HjemmeEMS og Tilgængelig EMS

Filen der leveres skal ikke indeholde headings - kun brugerdata:

Se vedhæftede "user_example_HomeEMS.txt"